Voor meer informatie? Bel 0522-462376 bel ons op


Geschiedenis Bruins BV

De oorsprong van Bruins Betonstaalvlechtbedrijf BV ligt in Staphorst waar Jan Bruins in 1987 binnen het bedrijf "Betonindustrie De Veluwe" begint met het vlechten van wapening voor de prefab industrie. Omdat de ruimte hier te beperkt is wordt al snel besloten om zelf een kavel in dezelfde straat als "Betonindustrie De Veluwe" te kopen en hierop wordt in 1991 de nieuwe hal opgeleverd. In deze nieuwe hal begint Bruins Betonstaalvlechtbedrijf ook met het maken van wapening ten behoeve van Bouw- en Aannemersbedrijven. Hierbij gaat het vooral om funderingen van woningen en bedrijfshallen. Eind jaren 90 wordt het bedrijf nog een stuk uitgebreid met een buiten overkapping ten behoeve van de opslag van betonstaal. Sinds 1997 werken we met een computergestuurde Buigmachine om het productie proces enorm te versnellen, voor deze tijd maakten we al het buigwerk nog met de hand. In 2010 hebben we een unieke lasbank geplaatst, deze kan volautomatisch in hoogte verstelt worden.

De 2e Generatie

Eind 2011 besluit Jan Bruins om in 2012 na 25 jaar directeur te zijn geweest om terug te treden. Begin 2012 heeft Erik Bruins als 2e generatie het roer over genomen. Erik is zelf ook al sinds 1988 werkzaam binnen het bedrijf en heeft het hele bedrijfsproces in die tijd doorlopen. Zodoende is Bruins BV een echt familiebedrijf te noemen.

Klanten

Inmiddels heeft ons bedrijf een klantenbestand van ruim 500 klanten. We produceren zowel wapening voor de prefab industrie als ook wapening voor bouwprojecten. Particulieren kunnen uiteraard ook bij ons terecht voor wapening voor bijvoorbeeld een verbouwing of nieuwbouw van een woning/schuur. Sinds februari 2016 zijn we ook begonnen met een uniek systeem om standaard prefab wapening te maken voor zowel bouwbedrijven en ook particulieren, dit maakt het vlechten van een fundering tot een eenvoudig werk.

Neemt u eens een kijkje op onze pagina projecten om een idee te krijgen wat wij allemaal leveren.


dwarsgracht

Dwarsgracht

Verbouwing van een boerderij in Dwarsgracht

bekijk project

Bloembak Betonindustrie de Veluwe - BAM Rotterdam

Betonindustrie Veluwe

BAM Rotterdam - Sierbloembak
 

bekijk project

Walibi Holland - Poer

WALIBI Holland

prefab Poer
 

bekijk project